PIVO
Náš příběh začal v závěru roku 2020,
kdy jsme po rozsáhlé rekonstrukci, oživili památkově chráněné sklepy ve Velké Bystřici.
Obnovili jsme zde pivovarské řemeslo, které má ve městě tradici již od roku 1579. Jsme progresivní craftový pivovar, který se kromě poctivých ležáků pro tradiční pivaře, zaměřuje na pivní speciály z celého světa. Každý rok vyrobíme až 20 speciálů a pivo vaříme z nejkvalitnějších surovin a vody z vlastní studny. Na poctivé řemeslo dohlíží mladý perspektivní vrchní sládek Jiří Balihar.
NAŠE PIVA
Pivo TVARG vaříme na třínádobové varně o objemu 20 hl. Varna je složena z rmutomladinové pánve, scezovací kádě a whirlpoolu. Primární kvašení spodně kvašených piv u nás probíhá na otevřené spílečné kádi o objemu 3 x 20 hl. Svrchně kvašená piva zrají v cylindrokonických tancích. Na ležení piva využíváme 6 ležáckých tanků o objemu 20 hl při teplotě 2-4 stupně. Pivo TVARG není pasterováno ani filtrováno, proto musí být skladováno v chladu a temnu. Rádi Vás provedeme naší výrobou, exkurze probíhají každou sobotu, doporučujeme si udělat rezervace!
Všechny naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Packaging: skleněné láhve 0,3l, 0,75l; KEG sudy 20, 30 a 50L, plechovky.
ZÁKLADNÍ ŘADA
Piva vaříme pravidelně a jsou k dispozici celoročně.
LIMITOVANÁ EDICE
Piva vaříme v limitovaných edicích a jsou k dispozici do vyprodání zásob.
KAM NA PIVO TVARG?
Nejlepší cestou jak ochutnat naše piva, je přijet k nám do restaurace, kde na čepu máme stabilně alespoň 5 druhů piva TVARG. Na vyhlášené letní zahrádce točíme ležák přímo z tanku. K tomu se stavte rovnou ochutnat ručně vyráběné tvargle. V restauraci či na zahrádce je pak možné zakoupit všechny naše piva v lahvích či plechovkách s sebou.